![]() |
Mantarlı Bruschetta
Mantarlı Bruschetta Tarifi - Mantarlı Bruschetta Nasıl Yapılır - Mantarlı Bruschetta Malzemeleri
Malzeme Listesi 3 Diş Sarımsak 16 Dilim Ekmek (Baton tercih edilir) 200 Gram Mantar (Yaklaşık 1 Paket) 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (Sızma) 1 Yemek Kaşığı Tereyağ Yarım Su Bardağı Beyaz Peynir Mantarlı Bruschetta Nasıl Yapılır? 1. Ekmeği çarpraz şekilde dilimleyin, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyup hazırlayın. 2. Mantarları yıkayın ve küçük dilimleyin. 3. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. 4. Tereyağ ve sıvıyağı çukur bir tavada eritin. Mantarları içerisine ekleyip sotelemeye başlayın. 5. Hazırladığınız ekmeklerin bulunduğu tepsiyi fırına yerleştirin. Ekmekler altın rengini alana kadar kızartın. Yaklaşık 3-5 dakika. 6. Suyunu salıp çeken mantarların içerisine 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha harlı ateşte karıştırarak pişirin (mantarlar iyice küçülsün) tuz serpin, karabiber serpin karıştırın ve ocaktan alın. 7. Pişen ekmekleri fırından çıkarın, henüz sıcakken dilimlerin her iki yanına da kabuğunu soyup yıkadığınız 2 diş sarımsağı sürün. 8. Dilimlerin üzerine zeytinyağı gezdirin. Bir kasede beyaz peyniri çatalla iyice ezin ve ekmeklerin üzerine paylaştırın. 9. Mantarları ekmeklerin üzerine bölüştürün Not: 1. Bu tarifte peynir ile mantarların arasına dilerseniz araya roka yaprakları veyaz ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz 2. Ekmekleri önceden hazırlarsanız kuruyabilirler bu yüzden zamanlamayı tarifteki sıraya göre yapmanız tavsiye edilir. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.