ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pezik (Pezük-Pazi) Mihlamasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196446)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:14 AM

Pezik (Pezük-Pazi) Mihlamasi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler ;

l bağ pezik (pazı), 3 adet soğan, 4 adet yumurta, 2 çorba kasığı tereyağı, l fincan sıvı yağ, karabiber, tuz.

Hazırlanışı :

Pezik yıkanıp, ayıklandıktan sonra doğranarak, haşlanır ve süzülür. İnce doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna haşlanmış pezik eklenerek karıştırılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Üzerine yumurtalar kırılır. Pişene kadar hafif ateşte tutulur


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.