![]() |
Mantarli Patates Dolmasi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler (2 kisilik) -6 patates ( 80glik) -120 g mantar -1 kahve kasigi ince kiyilmis arpacik sogan -1 yumurta sarisi -4 corba kasigi krema -1 kahve kasigi ince kiyilmis maydanoz -1 kahve kasigi ince kiyilmis chives (ciboulette) -40 g tereyag -1 kub bouillon -tuz, karabiber Yapilisi -Patatesleri soyun ve iclerini oyun. -Firini 200° C isitin -Mantarlari yikayin, suzun ve cok ince dograyin -Kucuk bir tencerede 15 g tereyag ve arpacik soganlari iki dk kadar kavurun -Mantarlari ekleyin ve suyunu cekinceye kadar pisirin. -Kucuk bir kapta, bir yumurta sarisi ve 4 corba kasigi kremayi bir catalla cirpin -Bu karisimi tenceredeki mantarlarin ustune ekleyin ve de koyulasincaya kadar pisirin -Tencereyi atesten alin, icine maydanoz , ciboulette, tuz ve karabiber ekleyin. -Tavuk bouillonnu hazirlayin -Firina giden bir kabi yaglayin -Patatesleri kaba yerlestirin ve patateslerin oyulmus yerlerini hazirladiginiz mantarli icle doldurun. Bir catalla hafifce bastirin -Her bir patatesin ustune bir parca tereyag koyun. Hazirlamis oldugunuz bouillonnu patateslerin yarisina gelecek sekilde dokun -Kabi firina yerlestirin. 10 dkda bir sostan patateslerin ustune gezdirin. Sos cok cabuk azalirsa bouillondan tekrar dokun. (30 dk kadar pisirin) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.