ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiftlik Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196439)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:15 AM

Çiftlik Haşlama
 
Çiftlik Haşlama

gerecler:
- 4 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 300 gr.dana kuşbaşı
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 6 su bardağı etsuyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz - karabiber

yapılışı:
Kuru soğanı piyazlık, doğrayınız.

Havuçların kabuklarını soyup,parmak parmak doğrayınız.

Kerevizin kabuklarını soyup, büyük kuşbaşı parçalar halinde kestikten sonra kararmaması için limonlu suda bekletiniz.

Derin bir tencerede Sıvı Sanayı kızdırıp,içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edip kavurunuz.

Kuru soğanlar renk alınca içine etsuyunu ekleyip, kaynatınız.

Et suyu kaynarken içine kuşbaşı eti ilave ediniz.

Etler renk alınca, içine doğranmış havuçları, kerevizleri ve haşlanmış barbunyayı ilave edip, kaynatınız.

Etler ve sebzeler pişinceye kadar kaynatınız.

Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.