ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Firinda İspanakli Patates (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196438)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:15 AM

Firinda İspanakli Patates
 
MALZEMELER

1 kg Patates

1 kg ıspanak

1 Kavanoz Konserve Mantar veya 250 gr. Taze Mantar ( tercihan konserve mantar )

100 gr Kaşar Peyniri

miktarı isteğe bağlı acı pul biber, tuz, karabiber ve fesleğen

yarım su bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Önce patatesler bol suda haşlanır ve kabukları soyulur, daha sonra bu patatesler halka halka doğranarak (baş parmak kalınlığında) bir Borcam tepsiye yanyana dizilir. Diğer taraftan bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve çok iyi yıkanıp ince ince doğranmış ıspanaklar bu yağda öldürülür. Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yıkanmış mantarlar küçük küçük doğranarak ıspanakların içine atılır ve iki bardak su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Bu arada pişen ıpanak ve mantarımızın içine baharatlarımızı katabiliriz. Son olarak ıspanak ve mantar karışımı Borcamın içindeki patatesleri üzerine yayılır ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 200dercede ısınmış olan fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.