![]() |
Zeytin Ezmeli Kıtırlar
Zeytin Ezmeli Kıtır tarifi - aperatif tarifleri
Malzemeler: Hamuru için; * 2 su bardağı un * 1 yemek kaşığı yoğurt * 1 çay kaşığı tuz * yarım su bardağı su İçi için; * 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi * 1'er tatlı kaşığı pulbiber, nane, kekik (baharat miktarlarını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz) * 3 yemek kaşığı zeytinyağı Açmak için; * 2 yemek kaşığı un * 3 yemek kaşığı mısır nişastası http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı: Un, yoğurt, su ve tuz ile bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. İçi için olan malzemeleri de bir kapta karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru 4 parçaya ayırın. Unlanmış zeminde ilk parçayı nişastayla çok ince olmayacak şekilde açın. Üzerine zeytin ezmesinin yarısını sürün. 2. hamuru da aynı şekilde açıp ilk açtığınızın üzerine yerleştirin, elinizle bastırın. 5 dk bu şekilde beklettikten sonra merdaneyle üzerinden dikkatlice giderek inceltin ( yanlardan zeytin ezmesi fışkırıyor genellikle). İstediğiniz şekilde bıçakla veya tırtıklı kesiciniz varsa onunla kare veya verev şekilde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirin. Asıl tarifte 10-15 dk demiş ama benimkiler yumuşak çıktığı için 20 dk beklettim. Diğer 2 bezeyi de aynı işlemlerden geçirin. Toplamda 40-50 adet kıtırınız oluyor. Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.