ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bayat Ekmekten, Ekmek Kavurması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196288)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:40 AM

Bayat Ekmekten, Ekmek Kavurması
 
Bayat ekmekten - ekmek kavurması nasıl yapılır




1 adet 2 günlük bayat ekmek parçalarını lokma büyüklüğünde doğrayınız. Diğer taraftan tenceredeki kızğın 150 gram margarin yağı üzerine bu lokmaları döküp kavurunuz. Ekmekler kavrulurken 1 çay bardağı soğuk su üzerine serpiniz. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 7 dakika pişiriniz. Daha sonra servis yapınız. Afiyet şeker olsun, yarasın, kilo yapmasın..


Not: Kızartma anında bez eldiven kullanınız

Arzuya göre sıvı yağ da kullanabilirsiniz


kaynak: Nuri DENİZ


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.