![]() |
Peynirli Pirinç Topları Tarifi
Peynirli Pirinç Topları tarifi malzemeler (6 kişilik) 3 yemek kaşığı maydanoz 650 grpirinç tuzz 200 gr kaşar peyniri 2 yumurrta 1.5 su bardağı galeta unu Kızartmak için Ayçiçeği yağı Yapılışı: Pirinci üzerini geçecek miktarda su ile birlikte bir tencereye alın. tuzz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün. Maydanozu ince ince kıyıp pirince karıştırın. Buzdolabına alın ve sıkılaşıncaya kadar bekletin. Peynirleri küp şeklinde kesin. Pirinçten küçük parçalar alıp yuvarlayın, içlerine birer tane peynir küpünden yerleştirip yuvarlayarak top şekli verin. yumurrtaları küçük bir kasede çırpın. Pirinçli topları önce çırpılmış yumurrtaya daha sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir kızartma tenceresinde kızdırın. Pirinç toplarını altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.