ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kocan Beğendi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196271)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:43 AM

Kocan Beğendi
 
Kocan Beğendi Tarifi - Kocan Beğendi Malzemeleri - Kocan Beğendi Yapılışı

Malzemeler :

Köftesi İçin:

300 Gr. Kıyma

1 Yumurta

1 Küçük Soğan

Galeta Unu

Maydanoz

Tuz

Karabiber

İç Harcı İçin:

Bezelye

Havuç

Üzeri İçin:

Ketçap

Mayonez

Pilavı İçin:

2 Su B. Pirinç

1 Çorba K. Tereyağı

Sıvıyağ

1 Su B. Etsuyu

Safran

Su

Tuz

Salatası İçin:

Közlenmiş Kırmızı Biber

Ceviz

Sarımsak

Yeşil Soğan

Maydanoz

Zeytinyağı

Tuz

Fırında Elma Dilimi Patates

2 Patates

Tuz

Karabiber

Toz Kırmızı Biber

Zeytinyağı

Karışık Turşu

Hazırlanışı

Köftesi için; bir kabın içine kıymayı, doğranmış maydanozları, yumurtayı ve rendelenmiş soğanı koyuyoruz. Galeta ununu, tuzu ve karabiberi katıp karıştırıyoruz. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine limon büyüklüğünde kıyma karışımını alıp kalp kalıpla şekil veriyoruz. Garnitürü için; bezelyeleri ve küp küp doğradığımız havuçları haşlıyoruz ve bir kasede karıştırıyoruz.

Garnitürümüzden köftelerin üstüne tamamen kapatmayacak şekilde koyuyoruz. 6 adet köftemizi tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok kurutmadan pişmeye bırakıyoruz. Köftelerin üzerini mayonez ve ketçapla süslüyoruz.

Fırında patates için; az haşladığımız patatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsimize koyarak üzerine karabiber ve toz kırmızı biber serpiyoruz. Üzerlerine biraz da sıvıyağ döküp fırına veriyoruz.

Pilavımızı hazırlamak için; tereyağını ve sıvıyağı tencereye koyuyoruz. İçine pirinci, et suyunu, safranı ve tuzu ekleyip kavuruyoruz. Sonra suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilavımızı dinlendiriyoruz.

Salatayı hazırlamak için; yeşil soğanları, maydanozları, közlenmiş kırmızı biberleri doğrayarak geniş bir kaba alıyoruz. İçine cevizi, tuzu, pul biberi ve zeytinyağını ekliyoruz ve kepçeyle karıştırıyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.