 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 10:46 AM |
Çin Usulü Rulo
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 3-4 dilim bayat ekmek
- Kimyon
- 800 gr hindi kıyması
- 1 çorba kaşığı un
- Kırmızı toz biber
- 100 gr süzme yoğurt
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Tuz
- 2 tatlı kaşığı köri tozu
- 50 gr susam
- 1 kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 200 ml soya sosu
- 350 gr erişte
- 600 gr karışık taze sebze (dondurulmuş garnitür olabilir)
hazırlanışı
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Büyük bir fırın kabını veya tepsisini yağlayın.
- Bayat ekmeği ufalayıp ıslatın ve suyunun süzülmesini bekleyin.
- Eti süzme yoğurt, un, ekmek, yumurta, kimyon, pul biber ve çeşitli baharatlar ilave ederek iyice karıştırın.
- Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve üzerine susam serpin.
- Ruloyu fırın tepsisine bir alüminyum folyoya sararak yerleştirin.
- Fırının orta bölmesinde 200 derecede 45 dakika kadar pişirin. Folyoyu pişme süresinin ilk 10-15 dakikasından sonra üzerinden alın.
- Bu arada erişteyi paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın.
- Biberi ikiye bölüp içini temizleyin ve doğrayın. Tereyağında biraz kavurduktan sonra içine soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Sebzeleri sıcak suda haşlayın. Erişteyle birlikte rulonun kabına ilave ederek servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.