ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Usulü Rulo (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196251)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:46 AM

Çin Usulü Rulo
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler

  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • Kimyon
  • 800 gr hindi kıyması
  • 1 çorba kaşığı un
  • Kırmızı toz biber
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Tuz
  • 2 tatlı kaşığı köri tozu
  • 50 gr susam
  • 1 kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 200 ml soya sosu
  • 350 gr erişte
  • 600 gr karışık taze sebze (dondurulmuş garnitür olabilir)

hazırlanışı

  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Büyük bir fırın kabını veya tepsisini yağlayın.
  • Bayat ekmeği ufalayıp ıslatın ve suyunun süzülmesini bekleyin.
  • Eti süzme yoğurt, un, ekmek, yumurta, kimyon, pul biber ve çeşitli baharatlar ilave ederek iyice karıştırın.
  • Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve üzerine susam serpin.
  • Ruloyu fırın tepsisine bir alüminyum folyoya sararak yerleştirin.
  • Fırının orta bölmesinde 200 derecede 45 dakika kadar pişirin. Folyoyu pişme süresinin ilk 10-15 dakikasından sonra üzerinden alın.
  • Bu arada erişteyi paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın.
  • Biberi ikiye bölüp içini temizleyin ve doğrayın. Tereyağında biraz kavurduktan sonra içine soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Sebzeleri sıcak suda haşlayın. Erişteyle birlikte rulonun kabına ilave ederek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.