ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lahana Turşulu Gulaş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196250)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:46 AM

Lahana Turşulu Gulaş
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler

  • 600 gr dana eti
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı doğranmış domates
  • 2 defne yaprağı
  • Tuz
  • 2 soğan
  • 500 ml et suyu
  • 350 gr lahana turşusu
  • 4 çorba kaşığı süt kreması
hazırlanışı

  • Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın. Soğanları soyup ince ince dilimleyin.
  • Margarini tencerede eritin. Eti porsiyonlar halinde kızartıp bir kenarda bekletin. Soğanları da aynı yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. Kırmızı biber ekleyip karıştırın.
  • Sarımsağı soyup ezin. Domates ile tencereye ekleyip karıştırın. Eti ilave edin. Tuzlayıp defne yapraklarını içine katın.
  • Tencereye etleri örtecek kadar et suyu ilave edin. Kapağını kapatıp 30-40 dakika pişirin.
  • Turşuyu doğrayıp tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika daha pişirin. Gerekirse bir miktar et suyu ilave edin. Gulaşı tabaklara paylaştırıp üzerlerine bir çorba kaşığı krema dökün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.