| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 10:46 AM |
Lahana Turşulu Gulaş
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 600 gr dana eti
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çorba kaşığı doğranmış domates
- 2 defne yaprağı
- Tuz
- 2 soğan
- 500 ml et suyu
- 350 gr lahana turşusu
- 4 çorba kaşığı süt kreması
hazırlanışı
- Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın. Soğanları soyup ince ince dilimleyin.
- Margarini tencerede eritin. Eti porsiyonlar halinde kızartıp bir kenarda bekletin. Soğanları da aynı yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. Kırmızı biber ekleyip karıştırın.
- Sarımsağı soyup ezin. Domates ile tencereye ekleyip karıştırın. Eti ilave edin. Tuzlayıp defne yapraklarını içine katın.
- Tencereye etleri örtecek kadar et suyu ilave edin. Kapağını kapatıp 30-40 dakika pişirin.
- Turşuyu doğrayıp tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika daha pişirin. Gerekirse bir miktar et suyu ilave edin. Gulaşı tabaklara paylaştırıp üzerlerine bir çorba kaşığı krema dökün.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.