![]() |
Ajda Pekkan Kahvaltı Tarifi
Ajda pekkan kahvaltı Tarifi - Ajda pekkan kahvaltı Nasıl Hazırlanır - Ajda pekkan kahvaltının Hazırlanışı
Malzemeler: 3 bardak su 1 çorba kaşığı sirke kişi sayısına göre yumurta biraz zeytinyağı Tost ekmeği 5 dilim somon füme yarım bağ ıspanak Yapılışı: Derin bir tencereye 3 bardak su koyalım, kaynadıktan sonra içine 1 çorba kaşığı sirke ilave edelim. Kaynayan suyun içine kişi sayısına göre yumurta kıralım. Yumurtanın beyazı sertleşip sarısı kayısı kıvamına gelince bir kevgir yardımıyla sudan çıkaralım. Ayrı bir yerde yarım bağ, ıspanağı yıkadıktan sonra, doğrayarak teflon tavada az bir zeytinyağında kavuralım. Yine ayrı bir yerde 5 dilim somon fümeyi yağsız tavada çevirelim. Tost ekmeklerinden, büyük bir bardak yardımıyla daireler elde edelim. Elde ettiğimiz daireleri ekmek kızartıcıda kızartalım. Kızarttığımız ekmekleri servis tabağına alıp, üzerine ıspanak, ıspanağın üzerine somon, somonun üzerine de yumurtayı koyalım. En üstüne de hazırladığımız sosunu dökelim. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.