![]() |
Yozgat Testi Keßaßı..!
Yozgat Testi Kebabı
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla Servis: 4-6 Zorluk: Kolay Malzemeler 1 Adet testi 3 kg kuşbaşı et 1.250 kg domates 300 gr sarımsak 200 gr sivri biber 1 tatlı kaşığı karabiber 200 gr tereyağ Tuz Yapilis Tarifi Et kuşbaşı olarak doğranır. Domates ve biber de kuşbaşı etten biraz ince doğranır ve karabiber tuz ilave edilerek ezmeden karıştırılır. Testi içi ve dışı güzelce yıkandıktan sonra karıştırılan malzemenin ortasına konularak doldurulur En üste tereyağı konulur Testinin ağzına hamur kapatılır ve ortası serçe parmakla delinir.Genelde açık havada etrafına odun veya meşe kömürü konularak yakılır. Testi kaynadıktan sonra ateş hafifletilir. Hafif ateşte ağır ağır pişirilen testi kebabı, sıcakken servis yapılır. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.