![]() |
Kaymacina
Kaymacina Tarifi - Kaymacina Nasıl Yapılır - Kaymacina Malzemeleri
Kaymacina (Boşnak) MALZEMELER: 1 litre süt 5 yumurta 1,5 su bardağı şeker HAZIRLANIŞI: Yumurta ile şekeri beş dakika mikserle çırpın. Dinlendirilmiş soğuk sütü katıp üç dakika daha çırpın. Zemini yağlanmış fırın tepsisine döküp 170-180 derece ısıda 1 saat üstü kızarıncaya kadar pişirin. Sulanmaması için bir gün soğuk yerde dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. İstenirse dilim tabağa ters konulup üzerine karamel dökülebilir. Not: Boşnaklar çocuklarını "kaymacina" diye severler. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.