ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantiye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196125)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:07 AM

Mantiye
 
Mantiye Tarifi - Mantiye Nasıl Yapılır - Mantiye Malzemeleri
Mantiye




250 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

1 kg un

İnce kıyılmış soğan

1 kg kuşbaşı et (çok küçük doğranacak)

2 çorba kaşığı tuz

Karabiber

Yeterince ılık su


HAZIRLANIŞI:

Una su ve tuz ilave ederek yoğurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra iki parçaya bölün. Tekrar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurun üzerini örterek bir saat dinlendirin. Masanın üstüne un serpin. Oklava yardımıyla hamuru yufka büyüklüğünde açın. Hamuru açtıktan sonra içine haşlamış olduğunuz iç malzemeyi koyun ve kol böreği şeklinde sarın. Daha sonra parçalar kopararak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini yağladıktan sonra 250 derecelik fırında pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.