![]() |
Bamya Aşı
Bamya Aşı Tarifi - Bamya Aşı Nasıl Yapılır - Bamya Aşı Malzemeleri
Bamya Aşı (Şanlıufra) 500 gr. bamya 2 adet soğan 2 adet domates 5-6 diş sarımsak 1/2 limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz ve karabiber Bamyaların üstündeki sert bölümü koni şeklinde kesilerek çıkartılır. Tencerede küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsak yağ ile kavrulur. Kabukları çıkartılarak küp doğranmış domates ilave edilerek 5 dakika pişirilir. İki bardak sıcak su eklenerek tencerede 2-3 dakika suyun fokurdaması beklenir. Bamyalar kaynayan yemek suyuna atılıp üzerine yarım limon suyu, tuz ye karabiber serpilir. Yemek fazla karıştırılmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Limon dilimleriyle servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.