ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hünkâr Kayığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196086)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:13 AM

Hünkâr Kayığı
 
Malzemeler;

5 kabak

2 domates

1 büyük kuru soğan

200 gr. Kıyma

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz
Sosu için;

1 su bardağı süt

1 kaşık tereyağı

1 kaşık un

Tuz

Kaşar peyniri
Hazırlanışı;


Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.

Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.

Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.

Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

Beşamel sos;


Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.

Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.