![]() |
Avakado Ve Füme Somonlu Krep
Krep hamuru İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı un - 2 adet yumurta - yarım su bardağı süt - 2 çorba kaşığı sıvı yağ - 1 çay kaşığı tuz İçi İçin Malzemeler: - 2 adet avokado - 1 limonun suyu - ½ demet dereotu - ½ kutu labne peyniri - tuz, karabiber Hazırlanışı: Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp, 24 cm çapında yağlanmış bir teflon tavaya dökün. Krepin iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.Avokadoları, kabuklarını soymadan uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın, çay kaşığı ile oyarak içlerini boşaltın. Avokado parçalarının üzerine limon suyu sıkın. Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve dereotunu blendırda karıştırın.Kreplerin içine avokadolu karışımdan sürün. Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo şeklinde sarın. Krepleri buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dilimleyip, servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.