ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Maş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196023)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:24 AM

Maş
 
Maş Tarifi - Maş Nasıl Yapılır - Maş Malzemeleri


Maş (vejetaryen)


1 kişilik

2 kase maş

Domates

Salatalık (veya haşlanmış çeşitli sebzeler)

Bir miktar sumak

Kaşığın ucuyla tuz

Bir miktar zeytinyağı

Limon suyu


2 kase maşı bir tencerede bol suda haşlayın. Yumuşayınca ocaktan alarak süzün. Haşlanmış sebzeler ya da çiğ sebzelerle karıştın. Zeytinyağı, limon, tuz ve sumakla lezzetlendirerek servis yapın.


Not: Maş Türkiye'de de yetişen ve kolayca bulunan bir bakliyat türü. Aktarlardan temin edebilirsiniz. Toplam: 180 kalori, protein 9 gram, yağ 0,5 gram.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.