ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ayvanet (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196018)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Ayvanet
 
Ayvanet Tarifi - Ayvanet Nasıl Yapılır - Ayvanet Malzemeleri


Ayvanet (Bitlis)


5 yumurta

1.5 su bardağı un

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı yoğurt

Yarım çorba kaşığı biber salçası

1 kahve fincanı su

2 diş sarımsak

Pulbiber, nane

Tuz


1. Yumurtaları derin bir kaba kırıp un ve tuz ilave ederek çırpın. Krep hamuru kıvamında pürüzsüz bir karışım hazırlayın.

2. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Hazırladığınız krep hamurunu 4'e bölüp tavaya 4 seferde dökerek iki taraflı kızartın. Biber salçasını 1 kahve fincanı su ile ezin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve iyice çırpın.

3. Servis tabaklarına birer krep yerleştirip üzerlerine sarımsaklı yoğurdu paylaştırın. Salça sosunu gezdirip pulbiber ve kuru naneyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.