![]() |
Patatesli Mantarlı Börek
pataesli börek nasıl yapılır - mantarlı yufka böreği - patatesli börek tarifiMalzemeler:
3 yufka 4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 200gr mantar (varsa istiridye mantarı alın, daha az sulandığı için daha güzel oluyor) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4 orta boy patates, rendelenmiş tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber üzerine yumurta sarısı Yapılışı: Mantarları soğanı tavada soteleyin.Yağ eklemeyin.Mantar syunu çekince zeytinyağını ekleyebilirz ve 2 dk kavurun ve rendelenmiş patatesleir ekleyin.Baharatlarını katın içimiz hazır. Sonra yufkayı açın ikiye bölün ve iç malzemesini koyup sarın.He riki parçayıda yapın ve tepsiye yerleştirin.Diğer yufkaları da yapın ve yumurta sarısını fırça ile sürüp fırına sürün. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.