![]() |
Nohutlu Bamya
MALZEMELER
1 çay bardağı nohut Yarim kilo bamya Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 2 soğan 2 domates 1 limon suyu Tuz YAPILIŞI Nohutu bir akşam önceden ıslatın. Ertesi gün sıcak suyun içinde haşlayın. Bamyaların tepelerini koni şeklinde kesin. Soğanı küçük küçük doğrayın. Domatesi rendeleyin. Tencereye yağı koyun ve soğanları soteleyin. Domatesi, salçayı ve tuzu ekleyin ve biraz kavurun. Nohutları ekleyin, karıştırın ve birkaç dakika kavurun. Bamyaları yıkayın, süzün ve tencereye ilave edin. Üzerine limon suyunu da ekleyin ve bamyaları eklediğiniz andan itibaren hiç karıştırmayın. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte bamyalar yumuşuncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.