ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ful Mudammas (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195905)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:44 AM

Ful Mudammas
 
Ful Mudammas Tarifi - Ful Mudammas Nasıl Yapılır - Ful Mudammasın Yapılışı - Arap Yemek Tarifi


Malzemeler


Kuru bakla

soğan

domates

mercimek

tuz

zeytinyağı

Domates sosu


Yapılışı


Kuru baklaları kabukları soyulana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını temizleyin. Temizlenmiş baklaları soğan, domates ve mercimekle birlikte güvece koyun. Üstünü kaplayacak kadar soğuk su ekleyin. Kaynamaya başlayınca üstünde biriken köpükleri kepçe ile alın.


Ateşi kısın ve on iki saat çok yavaş ateşte pişirin. Suyun azalmamasına dikkat edin. Aksi halde yemek altından tutar ve lezzeti yanık tadına döner. Ateşten aldığınızda yemek tümüyle püre haline gelmiş olacaktır. Tuzunu ekleyip, tabağa alın ve üstüne zeytinyağı gezdirin. Domates sosu veya sarımsak sosu ekleyin.


Geleneksel Mısır sarımsaklı sosu tuzda dövülen sarımsağa kıyılmış taze kişniş ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Mısırlıların musabıka diye adlandırdıkları geleneksel domates sosu ise genellikle hazır satılır. Orta boy çırpılmış bir soğanı ve altı diş ezilmiş sarımsağı yarım çay bardağı zeytinyağında kavurup, içine üç kaşık domates salçası, dört bardak su, bir kaşık sirke, tuz, kara biber ve kırmızı toz acı biber koyup yirmi dakika kısık ateşte pişirirseniz Mısır usulü domates sosu elde etmiş olursunuz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.