ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanaklı Krep Bohçaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195873)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

İspanaklı Krep Bohçaları
 
Krep Bohçaları - Krep Tarifleri - Ispanaklı Krep

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

içindekiler


  • 2 bardak un
  • 2 bardak süt
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Tava için sıvıyağ
  • 1 adet iri kuru soğan (doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Beşamel Sos :
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 domates
  • 3 sivri biber
  • Kaşar peyniri
hazırlanışı

  • Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin.
  • Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin.
  • İç malzemeyi hazırlamaya geçin. Soğanı zeytinyağında öldürün. Ispanağı ekleyip arada karıştırarak pişirin. Tuzunu, karabiber ve pul biberini ilave edip karıştırın.
  • Harç ılınırken sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Karışım çok katıysa bir miktar daha süt ilave edin. En son tuzunu ekleyin.
  • Kreplerin ortasına bir miktar harçtan koyun. Bohça şeklinde kapatıp ters çevirin.
  • Üzerlerine sostan döküp kürdanla bir dilim kaşar peyniri (peynirin çok fazla erimesinden hoşlanmıyorsanız kızartmalık peynir kullanabilirsiniz), bir dilim domates ve yarım sivribiber yerleştirin.
  • Hepsini fırın kabına alıp 200 C fırında kaşar eriyene kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.