| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:49 AM |
İspanaklı Krep Bohçaları
Krep Bohçaları - Krep Tarifleri - Ispanaklı Krep
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 2 bardak un
- 2 bardak süt
- 2 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- Tava için sıvıyağ
- 1 adet iri kuru soğan (doğranmış)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gr ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Beşamel Sos : - 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 domates
- 3 sivri biber
- Kaşar peyniri
hazırlanışı
- Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin.
- Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin.
- İç malzemeyi hazırlamaya geçin. Soğanı zeytinyağında öldürün. Ispanağı ekleyip arada karıştırarak pişirin. Tuzunu, karabiber ve pul biberini ilave edip karıştırın.
- Harç ılınırken sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Karışım çok katıysa bir miktar daha süt ilave edin. En son tuzunu ekleyin.
- Kreplerin ortasına bir miktar harçtan koyun. Bohça şeklinde kapatıp ters çevirin.
- Üzerlerine sostan döküp kürdanla bir dilim kaşar peyniri (peynirin çok fazla erimesinden hoşlanmıyorsanız kızartmalık peynir kullanabilirsiniz), bir dilim domates ve yarım sivribiber yerleştirin.
- Hepsini fırın kabına alıp 200 C fırında kaşar eriyene kadar pişirin.
|