ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Peynirli Ve Jambonlu Kiş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195762)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:07 PM

Peynirli Ve Jambonlu Kiş
 
MALZEMELER


8 adet hazır, dondurulmuş milföy hamuru (10x10 cm.lik kare parçalar halinde satılır)

Yarım yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

10-15 dilim jambon

10-15 dilim ince kesilmiş tost kaşar




HAZIRLANIŞI


30-35 cm büyüklüğündeki, dikdörtgen ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşamış margarinle iyice yağlayalım.


Bu arada milföy hamurlarını 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleterek, donunu çözüp, yumuşatalım. Sonra da bu hamurları yanyana, uçları da üst üste gelecek şekilde ve hatta iki parmakta kalıbın kenarlarına doğru yükselterek yayalım. Üzerine jambon dilimlerini, onunda üzerine peynir dilimlerini yerleştirelim.


Şimdi sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, kremayı ve rende kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım.

Sonra da bu karışımı kalıbın içine yavaşça boşaltalım. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayıp, kalıbı orta gözüne koyup, en az 30 dakika pişirelim. Artık fırından alalım, biraz ılınmasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.