ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaşar Peyniri Tavasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195738)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:11 PM

Kaşar Peyniri Tavasi
 
malzemeler.


160 gram kaşar peyniri

4 francala dilimi

225 gram vejetalin veya zeytinyağı

1 kahve kaşığı kırmızı biber
yapılışı.

1) Kabukları çıkarılmış 4 ince francala dilimini, içinde kızdırılmış 1 bardak vejetalin veya zeytinyağı olan tavaya atarak ekmeklerin bir tarafları pembeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretile iki taraflarını kızartmak sonra da bu ekmekleri bir delikli kepçe ile iyice süzülmüş olarak tavadan tabağa almalı ve bir tarafa bırakmalıdır.

2) Bunu müteakip, ateş üstündeki yağa, yarımşar parmak inceliğinde 4 müsavi dilime kesilmiş 160 gram kaşer peynirini atarak, peynir dilimlerinin bir tarafları penbeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirmek suretile peynirlerin de her iki taraflarını kızartmalı, sonra da, kızarmış bu peynir dilimlerini yine iyice süzülmüş olarak tavadan çıkararak, evvelce kızartıp tabağa döşemiş olduğumuz ekmeklerin üstlerine oturtmalı peynirlere 1 kah. kaşığı da kırmızı biber ektikten sonra derhal servis yapmalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.