![]() |
Bakla Borani - İsparta
Bakla Borani - Hatice Hanım'ın Mutfağı: Isparta
Malzemeler: 1 kg bakla 1 kase bulgur 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay bardağı sıvıyağ Üzerini süslemek için 4 kaşık kızartılmış kaymak Yapılışı: 1 kg baklanın baş kısımları kopartılıp temizlenir, bol suda yıkanır. Ardından 1santim genişliğinde minik minik doğranır. Doğranmış baklalar orta ocak ateşte derin bir tencereye konularak yarım çay bardağı sıvıyağ ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek harmanlanır. Baklaların sararması için 1 tatlı kaşığı şeker serpilerek kavrulur. Sararan baklaların üzerine kaynamış su ilave edilir. (su seviyesi baklaların biraz altında kalması gerekir.) Düdüklü tencerede yapılırsa buharı çıkınca 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Bol suda pişen baklalar tencereye alınıp orta ocak ateşe konularak içerisine 1 kase pilavlık bulgur eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alınıp 45 dakika pişmesi gerekir. Bir kaseye yoğurt ve 2 diş sarımsak ezilerek karıştırılır. Sarımsak tercihe göre rende de yapılabilir. Ancak yoğurdun süzme olup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklenip harmanlanması gerekir. Baklalar suyunu çekince sarımsaklı süzme yoğurt üzerine yayılıp harmanlanır. Ardından servis tabağına alınarak üzerine kızartılmış kaymak yağı serpilir. Yemeğimiz 8 kişilik servis edilebilir. Yapılış süresi 1 saattir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.