![]() |
İçli Adana
İçli Adana Tarifi - İçli Adana Yapılışı - İçli Adana Nasıl Yapılır - Oktay Usta İçli Adana
Malzeme Listesi 5 Haşlanmış Patates 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba K. Un Tuz Karabiber Toz Kırmızı Biber İç Harcı İçin: 150 Gr. Kıyma 1 Soğan 1 Kase Ceviz 1 Çorba K. Biber Salçası Tuz Karabiber Sıvıyağ Panelemek İçin: 2 Yumurta Un Galeta Unu Kızartmak İçin: Sıvıyağ Garnitürü İçin: Renkli Yeşillik Çeri Domates Hazırlanışı Tenceremize zeytinyağını döküyoruz. İnce ince doğranan soğanları ilave edip kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine salça ve kıymalarıda döküp kavurmaya devam edıyoruz. Baharatlarını cevizi ve doğranan maydanozu ekleyip harcımızı karıştırıyoruz. Harcımızı ocaktan alıp soğutuyoruz. Karıştırma kabımızın içerisine patatesleri rendeliyoruz. Üzerine baharatları yumurta sarısını ve unu ilave edip yoğuruyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen harcımızı yuvarlanabilir kıvama gelene kadar irmik ya da un ilave ediyoruz. Patateslerden ceviz büyüklüğünden parçalar alıp açıyoruz. Kıymalı harcı içerisine koyup poğaça kapatır gibi kapatıyoruz. Dondurucuda beş dakika boyunca bekletiyoruz. Panelemek İçin: Karıştırma kabımızın birine yumurta sarısını diğerinede galeta ununu koyuyoruz.Patateslerimzii önce unluyoruz.Sonra yumurtalayıp galeta ununa batırıp sıvıyağda kızatıyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.