![]() |
Lor Mahluta
Lor Mahluta Tarifi - Lor Mahluta Nasıl Yapılır - Lor Mahluta Malzemeleri
Malzemeler - 2 Dal Biberiye - 3 Adet Çarliston Biber - 2 Adet Domates - 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber - 1 Adet Kuru Soğan - 1 Adet Limon - Yarım Kg Tatlı Lor - 2 Dal Taze Soğan - 1 Çay kaşığı Tuz - 1 Çay bardağı Zeytinyağı Hazırlanışı Domates, çarliston biber ve taze soğanı temizleyip yıkayın. Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini ve suyunu çıkarın. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin. Bütün malzemeleri sıra ile keskin bir bıçakla pirinçten biraz büyük ebatlarda doğrayın. İnce bir süzgece aktarıp yarım saat suyunun süzülmesini bekleyin. Soğanı bir tülbendin üzerine rendeleyin. Bir kaba lor peynirini, tuzu, pul biberi ve zeytinyağını aktarın (bu işlem sırasında elinize eldiven takabilirsiniz), iyice ezip karıştırın. Doğranmış malzemeyi ilave edin. Rendelenmiş soğanın suyunu ekleyin. Biberiyenin yapraklarını saplarından ayırıp olabildiğince küçük doğrayın ve karışıma ilave edin. İstediğiniz şekli vererek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.