ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erikli Dolma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195675)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:42 AM

Erikli Dolma
 
MALZEMELER


250 gr yağlı kıyma

2 adet patlıcan

½ kg kabak

6 adet dolmalık biber

125 gr asma yaprağı

½ kg domates

1 yemek kaşığı biber salçası

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı margarin

½ kg can eriği

2-3 adet soğan

½ baş sarımsak

½ çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI


Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.