ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaburga Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195667)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:43 AM

Kaburga Dolması
 
Malzemeler :

iç pilav malzemeleri :
1 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı rendelenmiş badem

1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

1 su bardağı su

2 çay kaşığı kırmızı pulbiber

1 yemek kaşığı karareyhan

½ çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

kaburga malzemeleri:

1,5 kg kaburga eti

½ yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

3 su bardağı su

Yapılışı :


iç pilavın hazırlanışı:

Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.

kaburganın hazırlanışı:

Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.