ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lor Dolması : (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195659)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:44 AM

Lor Dolması :
 
Kullanılan Malzemeler:

1 kg.taze lor(çökelek),

1 su bardağı bulgur,

2 adet yumurta,

1 su bardağı süt kaymağı,

4 kaşık tereyağı, dargın

-1kg. Pancar yaprağı veya evelik,

1 deste taze soğan (kuru soğanda olabilir),

tuz

Hazırlanışı :

Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır. Taze lor içerisine yumurta süt kaymağı, haşlanmış bulgur, ince doğranmış taze soğan, yeteri kadar tuz ve dargın konularak yoğrulur. Daha sonra istenilen büyüklükte sıkılarak yaprağa sarılır. Başka bir kapta soğan pembeleşinceye kadar kızartılır, üzerine parça etler eklenerek pişirilir, sonra dolmalar eklenir kavurma ile pişiriliyorsa dolma ile birlikte kavurmalar konulur, 2 bardak su ilave edilerek birkaç taşım pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.