ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kiraz Yaprağı Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195625)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:50 AM

Kiraz Yaprağı Dolması
 
malzeme:

2 su bardağı yarma (unlu bulgur)

Yarım kg kuru soğan

1 kg yoğurt

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı kavurma

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı salça

Taze kiraz yaprağı

Tuz
Yapılışı.

Yarmaya tuz ve 1 su bardağı su ekleyip yoğurarak iç malzemeyi hazırlayın. Taze kiraz yapraklarının içine hamurdan küçük parçalar yerleştirip ince ince sarın. Tencereye dizip aralarına kavurma serpiştirin. Üzerine porselen tabak kapatıp görünecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Derin bir tavada 1 çay bardağı yoğurt, un ve tuzu çırpın. 2 su bardağı soğuk su ilave ederek pişirin. Karışım kaynayınca pişen dolmanın üzerine döküp kaynamaya bırakın.

Soğanı ince ince doğrayıp tereyağında pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. Kalan yoğurdu çırparak karışıma ekleyin, kısık ateşte birkaç dakika pişirin.

Servis tabağına dolmaları suyuyla beraber alın. Üzerine soğanlı ve yoğurtlu sostan döküp sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.