![]() |
Kofik Dolmasi
Malzemeler
1/2 kg kurutulmus dolmalik biber (kofik) 2 su bardagi pirinç 1 yemek kasigi kusüzümü 1 yemek kasigi fistik 1 yemek kasigi nane 1 yemek kasigi ince kiyilmis dereotu 1 tatli kasigi toz seker 1.5 su bardagi siviyag 4 kuru sogan 1 tatli kasigi tarçin 1 yemek kasigi tuz Tarifi Kofikleri sicak suda islatip çikarin. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soganlari ince kiyin. Tavaya siviyagi bosaltip kizdirdiktan sonra soganlari altin rengi alana dek kavurun.Kavrulan soganlarin üzerine diger malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Böylece dolma içini hazirlayin.Kofikleri, hazirladiginiz dolma içiyle doldurup, dolmalarin agzini içleri pisme sirasinda disari tasmamasi için elinizle birlestirin. Tencereye kalan yagdan döküp, kofikleri dizin. Kisik ateste 30 dakika pisirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.