![]() |
Ekşili Kabak Dolması
Malzemeler:
Bir kilo kabak 250 gram kıyma Bir fincan pirinç Tuz, karabiber Bir kaşık pekmez Bir kaşık erik ekşisi Bir fincan zeytinyağı Üç adet domates Kızartma yağı Hazırlanışı: Kabak, yıkanıp temizlenir. Kabuğu kazınır. İçleri oyulduktan sonra yağda kızartılır. Kıyma, pirinç ve rendelenmiş domatesler tuz ve zeytinyağı ile birlikte karıştırılıp kızarmış kabaklara doldurulur. Ateşe dayanıklı tepsiye dizilir. Suyu eklenir. Karabiberi ekilir. En son üstüne pekmez gezdirilip, fırına sürülür. Yarım saatle kırk beş dakika arasında pişecektir. Fırından alır almaz üstüne erik ekşisi gezdirilip, servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.