![]() |
Ayranlı Yaprak Sarması
Ayranlı Yaprak Sarması Tarifi - Ayranlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır - Ayranlı Yaprak Sarmasının Yapılışı
Malzemeler: 250 Gr.Yaprak, 2 Su Bardağı Aşurelik Buğday, 1 Su Bardağı İnce Bulgur, 5 Su Bardağı Yoğurt, 2 Yemek Kaşığı Un, 3-4 Adet Soğan, 6 Su Bardağı Su, 1 Yumurta Sarısı, 4 Çorba Kaşığı Tereyağı, Tuz Yapılışı: Bulgur ve buğday,biraz tuz ve sıcak suyla ıslatılır.yarım saat kadar bekledikten sonra,hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur.yumuşak bir hamur elde edince fındık büyüklüğünde parçalar alınır ve yaprağa sarılır.serçe parmağı inceliğinde sarılır.tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin.üzerine sıcak su dökün.üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kapağı örtün,kaynadıktan sonra altını kısıp,ağır ateşte pişirin. başka bir tencerede yoğurt,un,yumurta sarısı ve 2,5 su bardağı su ile iyice çırpın.kısık ateşte kaynayan akadar karıştırın.tuzunu atın.(sarmaların da içinde tuz olduğunu unutmadan)bu karışımı pişen sarmaların üzerine döküp,hafif ateşte 20 dk kadar daha pişirin. ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.bu sos dolmaların üzerine katılabileceği gibi,dolmalar servis tabağına alındıktan sonra da dökülebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.