Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:09 AM |
Etli Kabak Dolması Tarifi
Etli Kabak Dolması Tarifi - Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır - Etli Kabak Dolması Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:- 10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)
- iç malzeme:
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet iri kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- 150-200gr kıyma
Hazırlanması:[*]Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.[*]İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.[*]Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.[*]Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.[*]Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Dolma içi piştiyse kabaklar da pişmiş demektir. Yemeğinizi tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve arzuya göre dereotu ile servis yapın.
|