![]() |
Bulgurlu Pazı Sarma
Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi - Bulgurlu Pazı Sarma Malzemeleri - Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemesi: 1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Tarifi: • Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın. • Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin. • 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin. • Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin. • Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın. • Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın. • Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın. • Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın. • Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. • Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.