ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bulgurlu Pazı Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195506)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Bulgurlu Pazı Sarma
 
Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi - Bulgurlu Pazı Sarma Malzemeleri - Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemesi:

1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber


Tarifi:

• Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın.

• Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin.

• 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin.

• Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin.

• Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın.

• Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın.

• Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın.

• Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın.

• Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün.

• Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.