![]() |
Kaymaklı Pazı Dolması
Malzemeler :
350 gr.Taze kaymak- 1 demet pazı- 1 bardak pilavlık bulgur- 1 ad kuru soğan- yarım bardak iri dövülmüş file badem- 2 çorba kaşığı kuru reyhan- tuz -karabiber. Yapılışı : Pazı yaprakları yıkanır.Damarları ayıklanır.Sıcak suya batırılıp çıkarılmak suretiyle haşlanır.Diğer taraftan 1 bardak pilavlık bulgur üzerine 1 bardak sıcak su dökülerek ağzı kapatılır 15 dakika demlenir.Sonra içerisine 200 gr taze kaymak 2 çorba kaşığı kuru reyhan 1 ad kuru soğan rendesi tuz karabiber ve file bademler eklenerek iyice yoğrulur.Pazı yaprakları ile ufak ufak sarılır.Fırına girebilecek bir pyrex e dizilir.Üzerine 1 bardak sıcak su gezdirilir ve kalan 150 gr taze kaymak ufak ufak serpiştirilir.Ağzı folyoyla kapalı olarak 20 dakika 180 derecede fırında pişirilir.AFİYET OLSUN |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.