ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaymaklı Pazı Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195467)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Kaymaklı Pazı Dolması
 
Malzemeler :


350 gr.Taze kaymak-

1 demet pazı-

1 bardak pilavlık bulgur-

1 ad kuru soğan-

yarım bardak iri dövülmüş file badem-

2 çorba kaşığı kuru reyhan-

tuz -karabiber.

Yapılışı :


Pazı yaprakları yıkanır.Damarları ayıklanır.Sıcak suya batırılıp çıkarılmak suretiyle haşlanır.Diğer taraftan 1 bardak pilavlık bulgur üzerine 1 bardak sıcak su dökülerek ağzı kapatılır 15 dakika demlenir.Sonra içerisine 200 gr taze kaymak 2 çorba kaşığı kuru reyhan 1 ad kuru soğan rendesi tuz karabiber ve file bademler eklenerek iyice yoğrulur.Pazı yaprakları ile ufak ufak sarılır.Fırına girebilecek bir pyrex e dizilir.Üzerine 1 bardak sıcak su gezdirilir ve kalan 150 gr taze kaymak ufak ufak serpiştirilir.Ağzı folyoyla kapalı olarak 20 dakika 180 derecede fırında pişirilir.AFİYET OLSUN


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.