![]() |
Bulgurlu Patlıcan Dolması
Bulgurlu Patlıcan Dolması Tarifi - Bulgurlu Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır - Bulgurlu Patlıcan Dolması Malzemeleri
Bulgurlu Patlıcan Dolması Malzemeler: 4 adet patlıcan 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet iri kuru soğan 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarımşar demet dereotu, maydanoz, taze nane Tuz, karabiber 2 adet domates 2,5 su bardağı su Yapımı: Patlıcanlar soyulmadan boyuna 3 parçaya kesilir, içi oyulur. Soğan ince kıyılır, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış bulgur ve salça konur, birkaç dakika kavrulur. Üzerine 1,5 su bardağı su, karabiber, tuz eklenir, 5 dakika sonra kıyılmış yeşillik atılır, ateşten alınır. Yarım saat demlendirilir. Daha sonra patlıcanlara doldurulur, üzerine doğranmış domates konur, tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı su gezdirilir. Orta ateşli ocakta yarım saat pişirilir. Ilık servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.