ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bulgurlu Kıymalı Biber Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195333)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Bulgurlu Kıymalı Biber Dolması
 
Bulgurlu Kıymalı Biber Dolması Tarifi - Bulgurlu Kıymalı Biber Dolması Nasıl Yapılır - Bulgurlu Kıymalı Biber Dolması Malzemeleri



Malzemeler :

750 gram yeşil dolmalık biber

350 – 400 gram dolmalık bulgur

250 gram kıyma

1 büyük soğan

salça , sıvı yağ, tuz , maydanoz , varsa domates , sıcak su


Bulgurlu Kıymalı Biber Dolması


ilk işlem : yeşil dolma biberleri yıkalayalım. Baş kısımlarını ya bıçakla keselim , yada sap kısmından tutarak parçalamadan içine doğru bastırarak çıkartalım. içindeki tohumları dökelim


Sonra dolma harcı içi ni hazırlayalım. bir soğanı çok küçük doğrayın. geniş bir kaba koyun. üzerine 2-3 yemek kaşığı salçayı , kıymayı , sıvı yağı , tuzu ve kıyılmış maydanozları ve yıkanmış süzülmüş bulguru ekleyerek harmanlayın.


üçüncü işlem : elimizle veya tatlı kaşığı yardımıyla bu karışımı yeşil dolma biberlerin içine yerleştirin. çok fazla tepeleme koymayın. bulgurlar suyu çekince şişeceğinden dolayı yeşil dolma biberler tepe kısmından taşma yapacaktır.


Bütün dolma biberleri böyle yaparak derin bir tencereye sırasıyla dağılmadan yerleştirin. Üzerlerine domates diliminden veya çıkardığımız tohumlarından ayıkladığımız dolma biber saplarından kapak yapabilirsiniz.


Sonra dolma biberlerin yarısını hafif geçecek kadar sıcak suyu koyun. yeşil biber dolması nasıl pişirilir . Önce hızlı ateşte 1 dakika kadar sonra ocağın kısık gözünde bulgurların ve biberlerin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.