![]() |
Labne Peynirli Tavuk Sarma
tavuk yemekleri - labne peynirli tavuk - sarma çeşitleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler : 200 g Labne Peyniri 100 g Krema 4 adet tavuk göğsü 2 adet közlenmiş kırmızı biber 1 adet soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı Marine için: Yarım su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sebzeli çeşni 2 yemek kaşığı pane harcı Yapılışı: Tavuk göğüslerini yıkayıp kurulayın. Geniş bir kabın içine ince doğranmış sarımsak, zeytinyağı, sebzeli çeşni ve pane harcını alarak karıştırın. Hazırladığınız marinenin içine tavuk göğüslerini yerleştirin ve streç film ile kapatarak 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.Soğanı piyazlık doğrayın, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte soteleyin. Kırmızı biberleri boyuna iki parçaya bölerek inceltin.Marine işlemi biten tavuk göğsünü tezgâha alın. Üzerine 1 dilim közlenmiş kırmızıbiber bir miktar sotelenmiş soğan koyarak sıkıca sarın. Sardığınız tavuk göğüslerinin açılmaması için bir kürdan yardımıyla tutturun ve fırın kabına yerleştirin. Son olarak artan marineyi labne peyniri ve krema ile çırparak etlerinizin üzerine gezdirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında etler kızarıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.