ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Labne Peynirli Tavuk Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195210)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:59 AM

Labne Peynirli Tavuk Sarma
 
tavuk yemekleri - labne peynirli tavuk - sarma çeşitleri


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :


200 g Labne Peyniri

100 g Krema

4 adet tavuk göğsü

2 adet közlenmiş kırmızı biber

1 adet soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Marine için:

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sebzeli çeşni

2 yemek kaşığı pane harcı



Yapılışı:


Tavuk göğüslerini yıkayıp kurulayın. Geniş bir kabın içine ince doğranmış sarımsak, zeytinyağı, sebzeli çeşni ve pane harcını alarak karıştırın. Hazırladığınız marinenin içine tavuk göğüslerini yerleştirin ve streç film ile kapatarak 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.Soğanı piyazlık doğrayın, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte soteleyin. Kırmızı biberleri boyuna iki parçaya bölerek inceltin.Marine işlemi biten tavuk göğsünü tezgâha alın. Üzerine 1 dilim közlenmiş kırmızıbiber bir miktar sotelenmiş soğan koyarak sıkıca sarın. Sardığınız tavuk göğüslerinin açılmaması için bir kürdan yardımıyla tutturun ve fırın kabına yerleştirin. Son olarak artan marineyi labne peyniri ve krema ile çırparak etlerinizin üzerine gezdirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında etler kızarıncaya kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.