![]() |
Enginar Dolması Nasıl Yapılır
iç baklalı enginar dolması - enginar dolmasının tarifi - enginar dolması yapımıMalzemeler:
7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş 10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış 2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 limonun suyu 2,5-3 su bardağı kaynamış su 1 tatlı kaşığı tuz yarım demet dereotu Yapılışı: Havuç soğanı zeytinyağıile kavurun.Baklayı ilave edin kaynamış su limon suyu karışımını ekleyin yumuşayana kadar pişirn.Piştiğinde tuz ekleyin.Enginarların içine bu baklalı iç ile doldurun.Ve üstüne dereotu koyun. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.