ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Domates Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195158)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:08 PM

Etli Domates Dolması
 
Etli Domates Dolması Tarifi - Etli Domates Dolması Nasıl Yapılır - Etli Domates Dolması Malzemeleri




MALZEMELER

12 Orta Boy Domates

1/2 Su Bardagi Pirinç

2 Orta Boy Sogan

1/2 Demet Maydanoz

1/2 Demet Dereotu

1 3/4 Su Bardagi Kiyma (orta yagli)

2 Tatli Kasigi Tuz

1 Yemek Kasigi Nane

1 Tatli Kasigi Kara biber

1 Yemek Kasigi Margarin

1/4 Su Bardagi Su


YAPILIŞI

Sebzeleri yika. Domateslerin sap tarafindan birer kapak kes, içlerini çikar.

Için 1/3'ünü yarim santimetre küp irilikte dogra.

Pirinci yika, süz. Sogani soy, yika, ince ince dogra. Maydanoz ve dereotunu ayikla, ince ince kiy. Pirinç, sogan, maydanoz, dereotu, kiyma, tuz, nane, kara biber, yag ve dogranmis domates içini karistir.

Domatesleri bu içle doldur. Kesilen kapaklari üzerlerine yerlestir.

Yayvan firina girebilecek bir tencereye, açik yönleri üste gelecek sekilde diz. 1/4 su bardagi sicak su koy, kapagi kapat. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda pirinçler yumusayincaya degin yaklasik 45-50 dakika pisir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.