![]() |
Yaprak Dolması
Yaprak Dolması Tarifi - Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Yaprak Dolması Malzemeleri
Malzemeler: 400 gr. yağlı kıyma 600 gr. sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı) 700 gr. pilavlık bulgur 4 baş kuru soğan 2 baş sarımsak 2 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası Karabiber,kırmızıbiber,tuz Yeterince su Yapılışı: Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek kadar su konur ve kaynatılır.Kaynayan suya atılan yapraklar fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanır.Daha sonra suyu süzülerek bir kenara alınır.Diğer tarafta bir kap içerisinde pilavlık bulgur, ince doğranmış soğan ve sarımsak,salçalar,kıyma,tuz, karabiber, kırmızıbiber 2 bardak suyla iyice karıştırılır.Bu karışım özenle yaprakların içine konarak sıkı bir şekilde sarılıp tencereye sıkı bir şekilde dizilir.Üzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur,birazda tuz ilave edilir.En üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş bir tabak konarak kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayınca altı yemeğin altı kısılıp pirinç ve yapraklar pişene kadar bekletilir.Yemek servise hazırdır. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.