![]() |
Çilekli Dana Bifteği
Çilekli Dana Bifteği Tarifi - Çilekli Dana Bifteği Yapılışı - Çilekli Dana Bifteği Malzemeleri
malzemeleri ( 2 ya da 3 kişilik) * 30 gram tereyağı * Yaklaşık yarım santim kalınlığında kesilmiş (ya da dövülmüş) 250-300 gram dana bifteği * 3 kaşık kirsch (çilek likörü) * Tuz * 3 kaşık yemek kreması * 1 kaşık çok ince kıyılmış maydanoz Çilekli dana bifteği tarifi Tavanızı orta hararetli ateşe oturtun ve tereyağını eritin. Biftekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını yaklaşık 3 dakika pişirin. Etlerin çok kızarmaması için ateşi iyi ayarlayın. Çilek likörünü tavaya koyun. Isınması için birkaç saniye bekleyin. Sonra tavayı hafifçe eğerek likörün alevlenmesini sağlayın. Alevler söner sönmez tuzunu ilave edin, yemek kremasını ve maydanozu koyun. Bir iki dakika da bütün malzemeyi bir arada pişirin. Yemek kremasının kaynamaya başlamasını beklemeden sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.