![]() |
Yaren Kebabı
yaren Kebabı tarifi - yaren güveci nasıl yapılır - yaren kebabı çankırı mutfağı - yaren kebabı yapımı video
Yaren Güveci: 2 kg kuzu eti güveç kabında kendi suyuyla pişirilir, 3 baş soğan, iki baş sarımsak, 5 adet sivri biber, yarım kg domates ince doğranarak, baharat (karabiber, pulbiber, kimyon), tuz ve bir kaşık salçayla birlikte ete ilave edilir. Doğranarak ayrı bir kapta kızartılan 1 kg patlıcan, güveç kabındaki malzeme ile bir sıra malzeme, bir sıra patlıcan şeklinde yerleştirilir. Üzeri domates ve biberle süslenerek üç bardak su konulmak suretiyle fırına sürülür ve yarım saat pişirilir. Videolu anlatımı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.