ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayısılı Kuzu Kol Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195068)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:26 AM

Kayısılı Kuzu Kol Yahnisi
 
Kayısılı Kuzu Kol Yahnisi Tarifi - Kayısılı Kuzu Kol Yahnisi Yapılışı - Et Nasıl Pişmeli

650 gr. kemiksiz kuzu kolu

100 gr. kuru kayısı

1 adet çubuk tarçın

10 gr. toz şeker

10 adet arpacık soğanı

5 diş sarımsak

50 gr. haşlanmış nohut

5 yıldız anason

Tuz

Karabiber

20 gr. zeytinyağı

10 gr. tereyağı


Yapılışı:

İlk önce kuzu etlerini doğrayın ve alt üst yaparak kızgın tavada çevirin. Daha sonra ise tavaya, zeytinyağı ve tereyağı koyun. Kızaran etler yağda sotelenirken, arpacık soğan, sarımsak, çubuk tarçın, kayısı ve tatlanması için toz şeker ilave edin. Suyunu verdikten sonra ise yıldız anasonu, tuzunu ve biberini kontrol edip kısık ateşte pişirin. Etlerin pişmesine yakın haşlanmış nohutları da içine ilave edip 15 dakika kadar daha pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.