![]() |
Kayısılı Kuzu Kol Yahnisi
Kayısılı Kuzu Kol Yahnisi Tarifi - Kayısılı Kuzu Kol Yahnisi Yapılışı - Et Nasıl Pişmeli
650 gr. kemiksiz kuzu kolu 100 gr. kuru kayısı 1 adet çubuk tarçın 10 gr. toz şeker 10 adet arpacık soğanı 5 diş sarımsak 50 gr. haşlanmış nohut 5 yıldız anason Tuz Karabiber 20 gr. zeytinyağı 10 gr. tereyağı Yapılışı: İlk önce kuzu etlerini doğrayın ve alt üst yaparak kızgın tavada çevirin. Daha sonra ise tavaya, zeytinyağı ve tereyağı koyun. Kızaran etler yağda sotelenirken, arpacık soğan, sarımsak, çubuk tarçın, kayısı ve tatlanması için toz şeker ilave edin. Suyunu verdikten sonra ise yıldız anasonu, tuzunu ve biberini kontrol edip kısık ateşte pişirin. Etlerin pişmesine yakın haşlanmış nohutları da içine ilave edip 15 dakika kadar daha pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.