![]() |
İncirli Kuzu Eti
İncirli Kuzu Eti Tarifi - İncirli Kuzu Eti Yapılışı - Et Pişirme Süresi
Malzemeler 500 gr. kuşbaşı kuzu kol 1 adet patlıcan 1 adet soğan 1 diş sarımsak 10 adet kuru incir 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kimyon, tarçın, safran, toz zencefil 350 ml. su Tuz ve karabiber Hazırlanışı: İncirleri ılık suda bekletin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Sarımsağı ezin. Patlıcanları küp şeklinde doğrayın. NutriCook tenceresinde zeytinyağını ısıtın, etleri her tarafı kahverengi olana kadar pişirin. Ardından soğan ve sarımsağı ekleyin. Baharatları ilave edip eti tatlandırın. Son olarak patlıcan ve süzdüğünüz incirleri ekleyin; suyu koyun. Nutricook’un kapağını kapatın. Akıllı kontrol saatini 8 dakikaya ayarlayın. 3. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar. Servise hazırlık :Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Eti sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.