![]() |
Püreli Biftek Tarifi
Püreli Biftek Nasıl Pişirilir - Püreli Biftek Hazırlanışı - Biftek Tarifi
Malzemeler: 5-6 adet biftek 4-5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı domates salçası 3 adet rendelenmiş domates tuz,karabiber,kırmızıbiber,kekik Püresi için: 5-6 adet patates 2-3 yemek kaşığı tereyağ 1 çay bardağı süt tuz Kaşar rendesi(Üstü için) Malzemeler: Püresi için 5 patates,2-3 yemek kaşığı tereyağ,1 çay bardağı süt,tuz,kaşar rendesi(üstü için) patatesleri haşlayıp püreyi yapın. Sarmısakları az sıvıyagda pembeleştirin.Biftekleri ekleyin suyu salıp tekrar çekinceye kadar etleri pişirin ve arkalı önlü kızartın.ayrı bir tavada salçayı sulandırın ve domates rendesini de koyarak pişirin.kaynayınca baharatlarını ekleyin.ve altını kapatın.borcama etleri dizelim üstüne sostan gezdirelim onun üstüne de püre yayalım.en üste kaşar rendesi serpip fırına verelim.kaşarlar eriyince fırından çıkaralım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.